logga top

 


VÄLKOMMEN HEM TILL OSS!

 

Ekerö, Stockholm växtzon 2.

 

Tallbacketomt på höjden, som efter önskemål från de yngsta i familjen fick en plan gräsmatta för lek år 2001. Denna gräsmatta har efter åren använts mindre frekvent och har då givit plats åt vackra tåliga prydnadsbuskar, perenner samt prydnadsgräs.

 

Det är viktigt att anlägga trädgård som med tiden kan förändras efter familjens behov.

 

Då vi i familjen gärna semestrar i Frankrike, har vi spelat en hel del boule. Vi hade en del av tomten som vi inte använde. Platsen hade fin kvällssol och vi kände att här skulle det passa perfekt att spela boule.

 

Sagt och gjort, en boulebana anlades och några år senare byggde vi även en pergola över den. Boulebanan har kunnat användas till mycket, såsom uteplats för härliga middagar under den vildvinsbeklädda pergolan. Vintertid har här spolats upp is och spelats ishockey, och ibland bara varit en plats att strosa runt i.

 

Då vi bor på en tallbacke med vackra barrväxter föll det sig naturligt att skapa en trädgård i samma anda. Vi lever sida vid sida med en stor skog där rådjuren är som våra husdjur. Detta har så klart påverkat valet av växter. Hos oss finner du ingen överdånig blomsterprakt, här är det de olikfärgade bladen med dess varierade former som spelar förstafiolen. Städsegröna växter står för det tidlösa och de vackra gräsen för det förgängliga.

 

Välkommen hem till oss!

 

 

Familjen Elefalk


 

 

 

 

 

 
 
fot-links
  • Prod: DMOKONSULT
fb